Μικροψυχολογία

Μικροψυχολογία

Γλώσσα: Ελληνικά

Νίκος Ρούσσος, Θοδωρής Δρούλιας

epub

Κατηγορίες

Ψυχολογία

Το μικρό αυτό βιβλίο, είναι μια συλλογή αποσπασματικών σκέψεων και προσεγγίσεων των ψυχολόγων και φίλων από τα φοιτητικά τους χρόνια, Νίκου Ρούσσου και Θοδωρή Δρούλια. Όλα τα άρθρα έχουν γραφτεί σε διάστημα δύο περίπου χρόνων και μπορεί να τα βρει κανείς στον ιστότοπο innerself.gr
Η “Μικροψυχολογία”, είναι η απόπειρα τους να αντισταθούν στις Μεγάλες Ιδέες, της διαρκούς βελτίωσης, της θετικής σκέψης και του φανατισμού της θεραπευτικής κανονικοποίησης που αναπαράγονται, σχεδόν χωρίς αντίλογο από τη τρέχουσα ποπ ψυχολογική ιδεολογία.
Στα κείμενα που ακολουθούν δε θα βρείτε μια ενιαία θεωρία. Τα μικρά άρθρα, είναι περισσότερο απόπειρες φλερτ με τα ζητήματα που συναντούν στη κλινική πράξη. Απόπειρες παιχνιδιάρικου διαλογισμού στο σημείο που τέμνονται το ατομικό και το συλλογικό. Αν και η προσέγγιση τους θα μπορούσε να θεωρηθεί επηρεασμένη από την Αναλυτική Ψυχολογία, σίγουρα δε σταματά εκεί. Διότι το ασυνείδητο είναι ένα δημόσιο αγαθό και ως εκ τούτου ο καθένας μας έχει ευθύνη και δικαιώματα απέναντι του..
Έρωτας, φθόνος, συμπτώματα, τέχνη, όνειρα, μύθοι και ζωήφια τρυπώνουν στην άτακτη ροή των κεφαλαίων που ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε!

Διάβασες βιβλίο; Πούλησέ το!