Κατέβηκαν πρόσφατα:
Εξώφυλλο του: Το Δώρο Το Δώρο
Εξώφυλλο του: Λατινικά Γ' Λυκείου Θεωρητικής Κατεύθυνσης Λατινικά Γ' Λυκείου Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Εξώφυλλο του: Body Language Body Language
Εξώφυλλο του: Ψιθυρίσματα

Ψιθυρίσματα

Φαντασίας

Καρακατσάνης Μάριος

Δημοσιεύθηκε 27 Φεβ 2014

Σε αυτή την ιστορία θα σας ταξιδέψω στα δύσβατα μονοπάτια της μοναξιάς. Θα δούμε μαζί, τα όρια που μπορεί να ξεπεράσει μια ανθρώπινη ύπαρξη όταν το άγγιγμα της παράνοιας, αγγίξει την ανθρώπινη ψυχή.

Γιατί ψιθυρίσματα υπάρχουν παντού, ποιος όμως μπορεί να τα ακούσει;

22 σελίδες

0.6 mb

pdf
Συνέχεια »
Εξώφυλλο του: Το Σπαρματσέτο

Το Σπαρματσέτο

Εξωσχολικά παιδικά βιβλία, Παραμύθι

Άντερσεν Χανς Κρίστιαν

Δημοσιεύθηκε 26 Φεβ 2014

Το Σπαρματσέτο: Ένα άγνωστο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Πρόλογος από τον Κώστα Στοφόρο

Τα παραμύθια του είναι πάντα εδώ. Στους πολύτιμους θησαυρούς που κουβαλάει κανένας μέσα του. Παραμύθια που σε οδηγούν ανοίγοντας ένα διαφορετικό μονοπάτι. Έξω από τους συνηθισμένους δρόμους. Είναι παράξενο, αλλά σε μεγάλο βαθμό είμαι ό,τι είμαι χάρη σε αυτά τα παραμύθια του Άντερσεν, που μαζί με του Όσκαρ Ουάιλντ είναι τα πιο αγαπημένα μου…

23 σελίδες

0.9 mb

pdf
Συνέχεια »
Εξώφυλλο του: Ο κήπος

Ο κήπος

Φαντασίας

Καρακατσάνης Μάριος

Δημοσιεύθηκε 26 Φεβ 2014

Ο κήπος είναι μια σκληρή αλληγορική ιστορία, όπου η παράνοια αυτού που τον έφτιαξε, υπάρχει μέσα σε κάθε άνθος του. Στο τέλος αυτό που πάντα μένει, είναι μια ανάμνηση.

Βασανίζοντας σας με την σκέψη, εσείς τελικά, τι λουλούδι είστε;

31 σελίδες

0.6 mb

pdf
Συνέχεια »
Εξώφυλλο του: 20 ιστορίες διαδικτύου

20 ιστορίες διαδικτύου

Διήγημα

Δημοσιεύθηκε 25 Φεβ 2014

Ιστορίες Διαδικτύου: 2ος Διαγωνισμός Διηγήματος «ΛόγωΤέχνης»

Το θέμα

Ο θεματικός άξονας του 2ου διαγωνισμού «ΛόγωΤέχνης 2011» ήταν “Ιστορίες Διαδικτύου”. Οι συμμετέχοντες έπρεπε στην πλοκή του διηγήματός του να συμπεριλάβουν στοιχεία που να αφορούν, να διαδραματίζονται ή να σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με το Διαδίκτυο. Τα κείμενα δεν έπρεπε να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.000 λέξεις.

92 σελίδες

0.9 mb

pdf
Συνέχεια »
Εξώφυλλο του: Η υπόσχεση

Η υπόσχεση

Φαντασίας

Καρακατσάνης Μάριος

Δημοσιεύθηκε 25 Φεβ 2014

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα. Είναι πολύ ιδιαίτερη αφού βασίζεται σε αληθινά γεγονότα…
Έτσι λοιπόν θα ήθελα να την αφιερώσω στην γιαγιά μου, η οποία μου λείπει πάρα πολύ.Και μέσα από αυτή την ιστορία να της δείξω ότι δεν ξεχνώ την υπόσχεση μου.

Ξέρω ότι κάποτε θα δει αυτό που πάντα ήθελε, αλλά δεν είναι το ίδιο αν δεν μπορώ και εγώ να δω την χαρά στο πρόσωπο της…

26 σελίδες

0.6 mb

pdf
Συνέχεια »
Εξώφυλλο του: Το Δώρο

Το Δώρο

Φαντασίας

Καρακατσάνης Μάριος

Δημοσιεύθηκε 24 Φεβ 2014

Σε αυτή την ιστορία θα γνωρίσετε τις ζωές δύο ανθρώπων εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Όταν όμως η μοίρα θελήσει να ενώσει τους δρόμος τους, τότε μόνο ένα παιχνίδι της μπορεί να ξεγελάσει τον έναν από τους δύο. Το παιχνίδι της αγάπης.

Γιατί μπορεί όλοι μας να αγαπήσαμε πραγματικά, πόσοι όμως αγαπηθήκαμε;

49 σελίδες

0.8 mb

pdf
Συνέχεια »
Εξώφυλλο του: Τα 10 δικαιώματα του (μικρού) επισκέπτη ενός Μουσείου

Τα 10 δικαιώματα του (μικρού) επισκέπτη ενός Μουσείου

Εξωσχολικά παιδικά βιβλία, Για τον εκπαιδευτικό

Βελδεμίρη Στεφανία, Βλαστάρης Κώστας, Γεωργαντά Δέσποινα, Γιαμπανίδου Αλκμήνη, Κανδεράκη Μαριάννα, Κανελλόπουλος Δημήτρης, Κωταΐδου Ανατολή , Μπαγδάτογλου Θεοδώρα, Ξανθοπούλου Βίκυ, Παπαργυρούδη Φώτω, Παπαστεφάνου Μάγδα, Ποιμενίδου Στέλλα, Πολίτου-Βερβέρη Σοφία, Σβορώνου Ελένη, Στοφόρος Κώστας, Τσιαμάγκα Ευμορφία, Τσιπτσέ Δέσποινα, Χαρλαβάνη Κωνσταντίνα, Χατζηραφαηλίδου Εύα, Χρυσοπούλου Ανθή

Δημοσιεύθηκε 24 Φεβ 2014

Από μία και μόνο ιδέα, πολλές φορές ακόμη και από μία και μόνο λέξη, μπορούμε να σχεδιάσουμε μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη γνώση με τη διασκέδαση με έναν τρόπο μοναδικό, σχεδόν μαγευτικό.

Αναζητήστε λοιπόν στις σελίδες του συλλογικού ebook «Τα 10 δικαιώματα του (μικρού) επισκέπτη ενός Μουσείου» τη λέξη εκείνη που θα σας δώσει την αφορμή για ένα ατέλειωτο παιχνίδι στα Μουσεία με τους μαθητές και τα παιδιά σας με πολλαπλά οφέλη!

Τις ιδέες τους μοιράζονται 20 συγγραφείς που ασχολούνται με την Εκπαίδευση.

136 σελίδες

6.7 mb

pdf
Συνέχεια »
Εξώφυλλο του: Μπλε ποδιές, άσπρες κορδέλες

Μπλε ποδιές, άσπρες κορδέλες

Νουβέλα

Βραχλιώτη Λιάνα

Δημοσιεύθηκε 23 Φεβ 2014

Ο τελευταίος χρόνος της χούντας και ο πρώτος της μεταπολίτευσης, βρίσκει την Άννα και τις συμμαθήτριες της στο γυμνάσιο θηλέων Κέρκυρας, να παλεύουν με τις φουρτούνες του εξωτερικού και εσωτερικού τους κόσμου.

Ένα μυθιστόρημα για την εφηβεία, και τη ζωή στην Κέρκυρα τη δεκαετία του 70, το πρώτο της Λιάνας Βραχλιώτη.

153 σελίδες

8.1 mb

pdf
Συνέχεια »
Εξώφυλλο του: Παιχνίδια σωματικής επαφής

Παιχνίδια σωματικής επαφής

Εξωσχολικά παιδικά βιβλία

Μπάρμπας Ιωάννης, Βενετσάνου Φωτεινή, Καμπάς Αντώνης

Δημοσιεύθηκε 23 Φεβ 2014

Το βιβλίο περιέχει όλα αυτά που χρειάζονται οι προπονητές που ασχολούνται με μικρά παιδιά και θέλουν να τα μυήσουν στη μαγεία των παιχνιδιών επαφής. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, δίνονται στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη των κινήσεων και την κινητική μάθηση…

120 σελίδες

7.5 mb

pdf
Συνέχεια »
Εξώφυλλο του: Η έξοδος

Η έξοδος

Φαντασίας

Καρακατσάνης Μάριος

Δημοσιεύθηκε 22 Φεβ 2014

Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας αλλά και για τον αντίχτυπο των πράξεων μας. Όποια επιλογή και αν κάνουμε ο αντίχτυπος της θα επηρεάσει άμεσα αυτούς που αγαπάμε, είτε κάνοντας τους υπερήφανους για εμάς, είτε πληρώνοντας και αυτοί τα δικά μας λάθη.

Αν η κόλαση ή παράδεισος θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από την γη, τότε σίγουρα θα τελείωναν και κάπου αλλού. Για αυτό η δύναμη της συγχώρεσης είναι το μεγαλύτερο μάθημα στην ζωή του κάθε ανθρώπου. Γιατί όλοι μας έχουμε αυτή την ανάγκη, αλλά πόσο προκλητικά ξεχνάμε να την προσφέρουμε;

24 σελίδες

Συνέχεια »